Het is goed mis met vlees

 

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit controleert ons voedsel.
En dat dat niet voor niets is blijkt maar weer eens uit recente vlees-controles. De NVWA onderzocht 2000 vleesmonsters. In maar liefst 37% van de gevallen was het goed mis.

21% van de vleesmonsters testte positief op ESBL's en 12% bevatte de MRSA bacterie.

ESBL is een enzym die bacteriën kunnen aanmaken en waarmee zij de antibiotica van de groep penicillines onschadelijk kunnen maken. MRSA is een variant van de bacterie Staphylococcus Aureus die veel mensen bij zich dragen zonder daar ziek van te worden. Onder sommige omstandigheden, bijvoorbeeld na een operatie, kan hij wel ziekteverwekkend zijn.

MRSA staat ook wel bekend als de ziekenhuisbacterie. Tot de kwetsbare groepen behoren kinderen tot 5 jaar, zwangere vrouwen, ouderen en zieke mensen met een lage weerstand.

Een van de oorzaken van de bacterie-explosie in vlees is het strooien met antibiotica in de bio-industrie (vee-industrie).

Op zoek naar gezonde voeding? Klik hier.

 

 

Zoek product


Google +1

zaterdag 19 januari 2019.
© Coupons for Hostgator
Web Statistics